Välkommen tillbaka! Idag talar jag om VPN: er, om du bor i Kina eller om du funderar på att resa till Kina, kommer du att behöva en VPN för att få tillgång till det mesta av Internet som du vet särskilt om du reser hit.

Så om du vet något om Kina, vet du förmodligen att internet här är reglerat och censurerat ganska kraftigt. Så för att få tillgång till många av dina favoritwebbplatser som YouTube eller Instagram eller Facebook eller till och med Google-produkter som Google, om du vill söka efter saker eller Gmail eller några av de andra produkterna som är, kartor, till exempel många av dessa är faktiskt blockerade här i Kina. Eftersom de har det de kallar Great Firewall eller Golden Shield-projektet och Golden Shield-projektet är faktiskt ett censurprojekt av den kinesiska regeringen, och för att inte komma för långt in i den aspekten av det. För det är inte viktigt för dig om du bara reser hit, men i grund och botten blockerar det många webbplatser inklusive nyhetssajter och många sociala mediesidor.

Så en VPN är ett virtuellt privat nätverk och vad det gör är i princip att du kan komma åt internet obegränsat. De flesta i Kina om de bor här, de använder det och om du reser, kommer du förmodligen att vilja få en även om du bara är här i bara två eller tre veckor. Du kommer att få reda på att utan de vanliga apparna som du använder dagligen kan två eller tre veckor känns som riktigt lång tid.

Jag minns när jag först kom till Kina, jag trodde att jag egentligen inte behöver ett VPN, jag använder inte riktigt så mycket Facebook men efter ungefär en månad av att jag inte kunde komma åt ens Google bara för att göra enkla sökningar eller använda kartor. Jag började inse att, åh, detta är faktiskt något som är riktigt restriktivt och så även om du tänker åh, jag är bara här en vecka eller två så behöver jag förmodligen inte ett VPN, det finns en god chans att du kommer att hamna känner sig isolerad och känner att många saker på din telefon inte fungerar eftersom de inte fungerar. Så att köpa ett VPN innan du kommer till Kina är verkligen viktigt eftersom när du väl är i Kina är det svårare att köpa och komma åt eftersom VPN-webbplatserna ofta är blockerade. Därför att de övervägs. Det är ett grått område. Det är olagligt men det verkställs inte, men när du väl är i Kina,

Så många av dessa webbplatser är blockerade i dag, jag kommer att prata om de två som vi använder, Yvonne och jag använder för att ladda upp våra videor till YouTube, för att ladda upp bilder till Instagram, använda whatsapp eller någon form av meddelanden app som Facebook Messenger. Så vi använder två och det vanligtvis växlar fram och tillbaka, och anledningen till att det växlar beror på att den kinesiska regeringen alltid försöker stoppa användningen av VPN: er. De bryter ofta ned på dem, särskilt under känsliga tider, oavsett om det är och det är ett viktigt möte som regeringen håller som de två årliga sessionerna eller om det finns något slags protester pågår, kommer de att slå ner på VPN: erna.

Så vi måste och det första vi använder kallas astrill och astrill har funnits så länge jag har varit i Kina. Så det har varit en runda länge och det fungerar ganska bra och vi har aldrig haft några problem med det. Det handlar om $ 100, jag tänker på $ 100 för ett års prenumeration. Så om du ska resa hit i en månad eller mindre kan du köpa det per månad. Jag tror att det handlar om $ 10 för månaden och det är definitivt värt att köpa en månad. En månad, om du ska vara här i ett par veckor i Kina. Så jag lägger upp en länk nedan uppenbarligen om du köper via vår länk. Vi får en liten affiliate-försäljning, det är därför jag gör den här videon för att försöka tjäna pengar. Ahhh Nej, men du kommer att se att många youtubers som finns i Kina gör dessa vilka VPN jag använder eller vad som är den bästa VPN- eller VPN-recensionen. Och så tjänar de lite pengar på det och vi kommer att tjäna lite pengar på det om du köper via oss och det hjälper oss att köpa ny utrustning och slags förbättra vår kanal. I själva verket köpte jag just en ny kamera som är Sony a6400, Yvonne köpte den för mig faktiskt i Storbritannien eftersom jag försökte köpa den här men språket på själva kameran kunde inte förändras till engelska lång historia kort, Yvonne har min kamera. Jag filmar på en gammal kamera och det är förhoppningsvis sista gången jag någonsin måste filma på den här gamla skitna, inte så bra kameran, men så den första är astrill, vilket är ganska bra. Den andra som vi växlar mellan en Astrill och ExpressVPN. Och ExpressVPN var faktiskt ute för att gå till en och var faktiskt bättre under lång tid. Men ibland går det som jag sa, och då kommer det ibland tillbaka, och många gånger när de behöver en uppdatering och orsakar problem. Så det är de två som vi använder; Jag skulle säga att Express förmodligen är det bättre, men det är de två som vi använder så vi har ett abonnemang för båda och var och en är cirka $ 100 för ett år. Men om du vill köpa för bara en månad kan du också köpa varje plan för precis som en månad eller tre månader. Eftersom de har olika paket och det skulle vara mycket användbart om du reser.

Återigen, om du reser här i Kina, kan det hända att du kostar 10 $ 20 $. Men det är något du bara kommer att ha, och du behöver inte bli frustrerad när du försöker leta upp en plats på Google. Eftersom du försöker hitta ditt vandrarhem, och du vet att du behöver komma in i din e-post. Eftersom de skickade ett e-postmeddelande med adressen, och då kan du plötsligt inte komma in på dina e-postmeddelanden, eftersom du inte har ett VPN eller vill skicka något till ditt Instagram-konto, eftersom du har hundratusentals av följare och de är alla angelägna och väntar på ditt innehåll från Kina. Så plocka upp dig ett VPN, vi använder antar att astrill eller Express.

Nästa vecka kommer vår video att släppas och det kommer att bli ett stort tillkännagivande. Så se till att prenumerera eftersom vi börjar vår sommarresa och jag är på väg att lämna Peking som kommer om två dagar och vi ska flyga till vårt mål. Så kom tillbaka nästa vecka och se till att prenumerera och gilla den här videon.

Även om du är kines och du bor här i Kina och du uppenbarligen tittar på YouTube-videor, lämna en kommentar nedan och låt oss veta vilket VPN du använder eftersom vi har använt dessa två länge men de kanske inte är de de bästa där ute. Det fungerar för oss i vårt dagliga liv men ibland går de ner och det är lite frustrerande. Så om du känner till några som kanske är gratis kan du sätta en länk eller bara berätta namnet nedan på det sättet om någon vill kolla in några av de gratis VPN: erna, de kan ladda ner dem och kanske det kan hjälpa medan de är här i Kina. Vi försöker frigöra en väg tillbaka på dagen men de fria är aldrig lika bra som de betalade åtminstone enligt vår mening. Så kolla in länkarna nedan för astrill och Express. Om du köper genom oss får vi en liten kommission, och det är verkligen bra för oss att köpa ny utrustning och växa denna kanal. Så tack för att du tittade på och jag träffar dig nästa gång. Jag sa nästan vart vi åkte, jag kommer att se dig i nästa video.

Hejdå!.