Just då, räcker upp, vem äger en sportklocka som den här och inte riktigt vet hur man använder alla dess snygga funktioner? Ja, du är definitivt inte ensam.

Numera packar de en hel del i dessa klockor. Så det kan verka lite överväldigande och även för dem som känner att de har ett ganska bra grepp om att använda dem. Det finns potentiellt sätt att få mer från din sportklocka, till exempel att ändra en del av skärmen, så att den visar olika data för intervall sessioner, ändra dem mellan discipliner och till och med ändra några av inställningarna, så att du kan tillåta bättre dataanalys efter träning. Tja, jag ska springa igenom allt detta idag och mer med vår partners klocka, Polar Vantage V, men detta gäller uppenbarligen alla sportklockor. Så oroa dig inte om du för närvarande äger ett annat märke eller modell. Okej, så vi har fått massor av frågor under det senaste året eller så när det gäller sportklockor, hur vi använder dem, hur vi ställer in dem, hur vi personligen använder dem och så vidare, och de flesta av dessa har varit avseende på att köra. Så jag ska börja med det idag. Men uppenbarligen, om du använder din sportklocka för simning eller cykling, oroa dig inte, eftersom jag kommer att beröra det också och uppenbarligen många av dessa funktioner och tips korsar ändå. Så låt oss börja med att titta på några av de funktioner och funktioner du kan ha i din sportklocka.

För det första är det troligtvis GPS, en barometer och någon form av att mäta hjärtfrekvensen. Nu spårar GPS, som står för ett globalt positioneringssystem, din position och registrerar därför hur långt du går och hur snabbt du går. Barometern mäter lufttrycket och därför höjden. Så vi kan ta en titt på vår höjdförändring under en aktivitet. Och sedan hjärtfrekvensen. Nu kanske du har en klocka som min som är ganska snygg och har en inbyggd pulsmätare och därför använder optisk hjärtfrekvensmätning men oavsett om din klocka har detta eller inte, kommer den sannolikt att kunna para ihop och kommunicera med en extern enhet som hjärtfrekvensmonitor för bröstband. Tja, det är grunderna och grunderna i en GPS-sportklocka. Men uppenbarligen har vissa fler funktioner och funktioner än andra. Ta denna Polar Vantage V, till exempel har den inbyggd löpande kraft, den kan ge mig matning på min träningsbelastning, min återhämtning, min sömn, bara för att nämna några, vilket är helt fantastiskt. Men jag kan föreställa mig när du faktiskt kommer att ställa in den sportvakten. Du lämnar att skrapa i huvudet lite eftersom antalet tillgängliga alternativ, antalet små variationer i datafält kan vara riktigt ganska förvirrande. Vad vill du faktiskt visas på din skärm? Jag tror att det är dags att vi tar plats, vi tar ett brygg och vi förklarar. antalet små variationer i datafält kan egentligen vara ganska förvirrande. Vad vill du faktiskt visas på din skärm? Jag tror att det är dags att vi tar plats, vi tar ett brygg och vi förklarar. antalet små variationer i datafält kan egentligen vara ganska förvirrande. Vad vill du faktiskt visas på din skärm? Jag tror att det är dags att vi tar plats, vi tar ett brygg och vi förklarar.

Okej, så jag ska ge dig några förslag här med min egen klocka men efter att ha använt dessa enheter i flera år och tränat idrottare i flera år, känner jag att jag har en riktigt bra uppsättning med min skärm. Så jag använder faktiskt Polar Flow här, som är Polars online-träningsplattform och det gör att jag faktiskt kan anpassa och ändra skärmarna därifrån, men om du använder en annan enhet kan du kanske göra det på själva enheten eller deras egen plattform. Nu vill jag också föreslå att du har ett antal olika skärmar som du kan välja mellan för olika typer av träningspass. Så min första här är min spelläge. Detta är för de vardagliga, enkla körningarna, de roliga körningarna. Nu måste detta ha de grundläggande mätvärdena. Så du vill ha din förflutna tid, du vill ha ditt avstånd,

Okej, men nu, om jag bläddrar till min nästa skärm, har jag det jag kallar min affärsskärm. Så detta är allt du behöver se under en hård körning eller under vissa intervaller. Jag har försökt att hålla detta ganska enkelt, ganska enkelt här, bara fyra fält så att du snabbt kan se det under en hårddisksamling, så nu har vi varv, varvavstånd, igen, vi har fortfarande den hastigheten eller takt, och vi har också fått din puls också. Nu, för att detta ska fungera, finns det några markregler eftersom du måste trycka på varvknappen när du startar en session, när du startar en rep, slutar en rep, startar återhämtning, avslutar en återhämtning, i princip vid varje intervallpunkt . Detta kommer då att kunna berätta hur länge eller hur långt du har gått på det specifika intervallet, eller hur mycket återhämtning du har kvar och så vidare. Nu, bara för att klargöra, detta stoppar inte den förflutna tiden. Om du bläddrar tillbaka till den första skärmen ser du fortfarande den som kryssar bort. Jag rekommenderar också att du stänger av alla funktioner för automatisk varv som du kanske redan har aktiverat på din klocka eftersom det kan bli riktigt förvirrande. Genom att göra allt detta kommer du inte bara att hjälpa dig själv massivt utan också en tränare om du har en. För när du kommer att analysera det träningspasset efter sessionen. Du kommer att kunna se de enskilda varv och verkligen analysera de blocken, och lita på mig, efter att ha varit tränare, hjälper detta massivt. genom att göra allt detta kommer du inte bara att hjälpa dig själv massivt utan också en tränare om du har en. För när du kommer att analysera det träningspasset efter sessionen. Du kommer att kunna se de enskilda varv och verkligen analysera de blocken, och lita på mig, efter att ha varit tränare, hjälper detta massivt. genom att göra allt detta kommer du inte bara att hjälpa dig själv massivt utan också en tränare om du har en. För när du kommer att analysera det träningspasset efter sessionen. Du kommer att kunna se de enskilda varv och verkligen analysera de blocken, och lita på mig, efter att ha varit tränare, hjälper detta massivt.

Okej, så de är mina två viktigaste skärmar, min spelskärm och min affärsskärm, men jag har faktiskt några extra som jag kanske inte hänvisar till lika ofta. Men de är ganska roliga, de är helt frivilliga, jag vill bara hänvisa till dem då och då, varav en är makt. Jepp, kraft för att köra. Nu är detta ett nytt för mig också, det är en ganska nyhet; uppenbarligen är jag verkligen van vid det för att cykla men jag tycker verkligen att använda det för att springa nu just nu. Nu vill jag bara gärna hänvisa till den här skärmen då och då, men jag kanske faktiskt börjar integrera den i min skärm och till och med min affärsskärm för körsessioner. Nu för närvarande visar den min nuvarande effekt mitt på skärmen, min maxeffekt upptill och min genomsnittliga effekt längst ner. Nu, Jag är faktiskt ganska lycklig med att Vantage V har en inbyggd strömmätare som egentligen är ganska ovanligt men det betyder inte att din enhet inte kan hämta eller läsa ström, det kan bara betyda att du behöver en extern strömmätare som en fotstol för att spela in detta. Nu, om jag bläddrar igenom den igen, har jag en skärm för höjd så detta visar min nuvarande höjd i mitten, uppåt längst upp och nedåt, vilket är alla intressanta saker att titta på då och då, och sedan på liknande sätt om jag bläddrar till nästa skärm, liknande format. Jag har för trott eller steg per minut. För att verkligen få ut mesta möjliga av din enhet rekommenderar jag verkligen att du hittar dina zoner och det finns ett antal olika sätt att göra detta, några lättare, vissa svårare än andra. Den enklaste av köpcentret är åldersformeln: 220 minus din ålder och det kommer att ge dig en mycket grov maximal hjärtfrekvens. En annan metod är att bokstavligen gå så hårt du kan i någon sorts session eller lopp och hitta din maximala hjärtfrekvens även om det kommer att skada ganska mycket.

Slutligen är en annan metod att göra ett tröskelkörningstest. Du kan göra detta i ett labb och du får några mycket exakta resultat eller så kan du göra detta själv på vägen. Om du kommer att göra det skulle jag föreslå att du gör en 30-minuters all-out-ansträngning på egen hand, och sedan med den nya tröskeln eller maximala hjärtfrekvensen, kommer du att kunna beräkna dina zoner. För mig själv använder jag min maximala hjärtfrekvens, läggs in i Polar Flow och det gick ut och skapade automatiskt mina zoner för mig. Nu när jag tittar på min enhet vet jag att mina zoner slår igång och med det kan du verkligen ta ett hack om du vill. Nu är det inte något jag har spelat med för mycket. Men i all ärlighet gillar jag verkligen idén om det. För på ett antal klockor. Nu kan du faktiskt ställa in begränsare för dessa zoner. Så det kommer att meddela dig och varna dig om du går ut ur den zon som du måste vara i. Så på min klocka skulle jag till exempel behöva skapa ett litet fasat träningsträning och sedan skapa mål inom det träningen som till vilken zon jag behöver vara i vid vissa tider hela tiden. Så när jag går av och gör det träningspasset, kommer det att säga mig inte bara när jag behöver starta en rep eller intervall eller till och med avsluta repet eller intervallet, det kommer också att säga mig om jag har rätt zon eller inte .

Och detta kommer verkligen till sitt eget i vattnet. För uppenbarligen kan du inte kontrollera din klocka ganska så ofta när du simmar med, så istället piper och surr när du går, så båda kan du höra och känna och sedan meddelas om du är i din zon eller så går du utanför den zonen. När det gäller vad den faktiskt visar är det uppenbarligen lite mindre viktigt eftersom du inte kan övervaka din klocka riktigt, så regelbundet när du simmar med, men jag skulle rekommendera att du har gått längre tid, avstånd och hjärtfrekvens och då gå för att göra en session, du vill ha varvstid och varvavstånd, och sedan för cykling, kommer du förmodligen att vilja ändra några fler av dessa datafält, men fortfarande hålla fast vid de två skärmarna som vi pratade om körningen, den uppspelningsskärmen och affärsskärmen, för vardagens åk och de sessionerna. Nu, på den här skärmbilden som ett minimum, kommer du att vilja ha en total förfluten tid, avstånd, hastighet och hjärtfrekvens, och om du har utrymme för det och du har en strömmätare är strömmen ganska trevlig kadens, medan på min cykelföretag. Jag rekommenderar att du har aktuell varvtid, kraft, hjärtfrekvens, tråghet och om du har utrymme för det, medelkraft och till och med normaliserad kraft om du kan. Nu är det mycket information där. Så om du har några frågor om något av det, vänligen släpp dem i kommentarerna nedan. Jag kommer gärna att svara på dem, och som jag sa tidigare, är det exakt hur jag har installerat och har haft mina enheter i flera år. Det har varit allt jag behöver för att utföra,

Jag skulle gärna vilja höra från dig och varför det skiljer sig så igen, snälla, engagera dig i kommentaravsnittet nedan. Om du gillade dagens video, vänligen tryck på tummen upp-knappen. Om du vill se mer från GTN, klicka på den världen och prenumerera på kanalen. Om du vill se vår körning med power-video klickar du bara ned här, och om du vill se vår Polar Vantage V unboxing-video klickar du bara ned här.